Kojo-sukuseura ry:n kotisivut

Tervetuloa Kojo-sukuseuran kotisivuille!

Kojo-sukuseuran kotisivujen tarkoituksena on tiedottaa sukuseuran tapahtumista, sekä ylläpitää keskusteluja jäseniämme kiinnostavista asioista. Sivusto on WordPress-blogipohjainen ja sivustolle voi siis kirjoittaa blogiartikkeleita. Muokkaan ja päivitän sivuja sitä mukaa kun ehdin. Minulle saa laittaa vinkkejä sisällön ja kotisivujen kehittämisen suhteen osoitteeseen st.pekkakojo(@)gmail.com.

Kevätterveisin

Pekka

18 thoughts on “Kojo-sukuseura ry:n kotisivut”

 1. Hei miten tänne pääsee kirjautumaan sisään…ja pitääkö kirjautua?’On eri sähköposti..olen Kojon sukuseuran jäsen ja minulla on jäsennumero? Mutta miksi tämä.kirjautuminen?

  1. Hei! Ei tarvitse kirjautua, kommentoida voi ilmankin. 🙂 Kirjautuminen on lähinnä sitä varten, että pääsee muokkaamaan sivuja. T: Minna

 2. Hei! Missä ovat kaikki ennen sivuillamme olleet valokuvat sukukokouksista ym?Miksi entiset sivut, joissa oli tietoa Kojojen sukusijoista, nimen historiasta jne. on poissa? Kaipaan entisiä sivuja! Löytyvätkö ne jostain?

 3. Hei Anna-Liisa (ja muutkin)!

  Edelliset sivut ikävä kyllä hävisivät netistä, mistä puhuin jo viime vuoden kokouksessa, eikä palvelun ylläpitäjä vastannut viesteihini, joissa kyselin, miksi näin on käynyt. Saatoitkin ehkä huomata, että vanhoille sivuille ei tosiaan ole päässyt pitkään aikaan. Tässä rytäkässä myös sivuilla olleet tiedot hävisivät. Minulla pitäisi olla kaikki kotikoneella varmuuskopioituna, mutta en ole ikävä kyllä vielä ehtinyt päivittää tietoja tänne. Nämä sivut kun rakentuvat eri tavalla kuin edelliset, en voi ihan noin vain siirtää kaikkea yhdellä klikkauksella tänne. Rakennan näitä sivuja sitä mukaa kun työ- ja opiskelukiireiltäni ehdin. Aikani ei valitettavasti riitä kaikkeen, joten etusijalle menevät toki muut kuin vapaaehtoishommat.

  T: Minna

 4. Moi Kojolaiset.

  Yksipäiväinen sukutapaaminen vietetty Suomelinnassa 25.8. Tosi hieno ja kiinnostava paikka! Kiitokset hallitukselle tapahtuman järjestämisestä. Miullakii eka kerta kyseisessä paikassa. Pojat olivat äitinsä kanssa käyneet. Jos jotain miinusta niin ruoka oli kyllä hirmuhintaista!!!!! Neljä annosta 118 e ja miulle jäi vielä nälkä. Ei taida olla kilpailevaa ravintolaa, niin pystyvät pitämään tuollaista hintaa?

  Hyvää syksyn alkua ja seuraavaan tapaamiseen!

  T: Petter Kojo
  Lappeenranta

 5. Moi Kojolaiset!
  Sukutapaaminen pidetty Suomenlinnassa 25.8. Kiitokset hallitukselle tapahtuman järjestämisestä. Hieno paikka. Miullakii eka kerta, pojat olivat käyneet äitinsä kanssa.
  Ruoka vaan oli hirmuhintaista, neljä annosta, 118 e selällään!!!!! Ja miulle jäi vielä nälkä. Huh!!!!
  Ei ole kilpailua, taitaa olla ainut ravintola mikä pystyy ruokaa tarjoomaan.

  Hyvää syksyn alkua ja seuraavaan tapaamiseen!
  T: Petter Kojo Lappeenranta

 6. Hei Kojo Suvun.ylläpitäjät.
  Olen edelleen jäsen .en ole saanut mitään infoa .uusista kotisivuista sain.kyllä Suomenlinnaan kutsun mutta en voinut tulla oli muuta ..
  Onko Anja Marjakangas vielä tehnyt sukusivua ..jos on nii. Saisinko hänen sähköpostiosoitteen .kiitos Terveisin Marja -Leena (Kojo )Virkki .

 7. Hei,
  hyvä, että tieto kotisivuista on sinut tavoittanut. Anja ei ole tehnyt näitä kotisivuja vaan Minna. Voin välittää sähköpostiosoitteesi Anjalle, en laita hänen sähköpostiosoitettaan tänne. T: Minna

 8. Hei,
  Katselin Kojon suvun tietoja googlesta.Löysinkin äitini sukua Änkilän kylästä.Äitini Irma Inkeri Rahunen os.Kojo synt.150426 ja kuoli 8.10.2019 ,oli kotoisin Änkilästä.Hänen vanhempansa olivat Mikko ja Ida os.Joronen Kojo.Olimme kerran yli 10 v sitten sukukokouksessa Simpeleellä ja Parikkalassa.Voisimme siskoni Tuijan kanssa olla kiinnostuneita äitini suvusta.

  1. Hei,
   voisitte ehkä olla yhteydessä Harri Kekkiin (alla osoite) ja kysyä häneltä tietoja sukuhaarastanne.
   Terveisin Pekka Kojo

 9. Hei,
  Minä teen Lääperi-suvun sukututkimusta ja sieltä Kojo-suku minulle on hyvin tuttu, vaikken itse tunne (vielä) ainuttakaan Kojo-sukuista. Kuitenkin vanhojen maa- ja henkikirjojen kautta tiedän, että Lääperit ja Kojot ovat jo viimeistään 1600-loppupuolesta lähtien olleet tekemisissä keskennään. Ruokolahden Siisiälässä on kirjattu maakirjoihin vuodesta 1673 lähtien Martti Olavinp. Lääperi ja vaimo. Vuonna maakirja 1681 Siisiälä (Lähellä Pohjalankilaa ja Jurvalaa): ’1/6 Martti Ollinp. Lopari. Luutnantin vapaus jalkaväen majurin komppania.’
  ’Vuonna maakirjaan 1687 kirjattu Ruokolahden Siisiälässä Siisiälä: ’1/6 manttaalia Martti Ollinp. Lapari. Turussa eversti Maurits von Gierttenin rykmentissä. Tilanhoitaja Lauri Laurinp. Kojo.’
  Viimeinen kirjaus 1711 Siisiälästä: ’Siisiälässä 1/12 -1/6 Martti Olavinp. Läperi ja Lauri Laurinp. Kojo / vapaatila sekä ¼ Joonas Pekanpoika Siisiä / Augmenttina Knut Wehviläiselle rustipalvelua vastaan.
  Tilikirja:
  Siisiälässä Martti Ollinp. Lääperin vaimo.
  Martti Lääperi lienee ollut viimeisen elossa olevan kirjauksen mukaan jo 101 vuotias. Enimmäkseen hän oli Turussa, jonka mukaan hänet ilmeisesti kirjattiin muutaman kerran sukunimellä Turunen (Tämä selittäisi myös runsaat DNA-täsmäykset nykyisiin Turusiin(Turunen)). Martti oli majoitusmestari/vääpeli.
  Alla kirjattu Mikko Kojo lienee ollut kyseisen Lauri Kojon pojanpojanpoika; kuitenkin Mikko Antinpoika tuli Mustakulkkulasta/Sutelasta.
  ’Jo Mikko Antinpojan poika Antti Mikonpoika aloitti v. 1739 Kojon tilalla uudistalon rakentamisen. Selitys, miksi nimi oli vaihdellen Kojon ja Lääperin tila, on että Mikko Antinpoika tuli vuonna 1745 perheineen Mustakulkkulan Kojosta Pohjalankilaan (Toisaalta Rk:ssa Sutelasta). Kuitenkin hänen pojalleen Antille myönnettiin kolmen vuoden verovapaus sukunimellä Lääperi – tila rakennettiin yhdessä Mikko Laurinp. Lääperin kanssa ja Lääperin maille.’
  Pohjalankilan aikoina Lääperit ja Kojot näyttävät menneen useamman kerran sukunimeltään sekaisin, joten näyttää siltä, että ainakin jotkut Kojot ovatkin Lääpereitä. (Samoin kävi Vertalansalmen Lääpereiden ja Kaatosten kanssa).
  Ensimmäinen kirkonkirjojen mukaan todistettavissa oleva avioitumen Lääperi-Kojo oli ratsutilallinen Matti Knutinpoika Läpäri *1668 – † 5.1.1758 Ruokolahti Vertalansalmi. Useamman kerran naimisissa. 1706 Wertalansalmi 3:sen isäntä. Viimeinen vaimo Valpuri Antint. Kojo. Matin isä Knut oli Martin vanhin poika). Matti on myös minun esi-isä.

  Myöhemmin ’Antti ja Matti Lääperi avioituivat kummatkin Laamalan Teräväisiin. Ilmeisesti he lunastivat 1870-luvulla Laamala 1:sen omistusoikeuden myymällä perintönsä Kojon tilan Lääperi talon ja maat Hublille.’
  Myös Pohjalankilan viimeinen Lääperi-isäntä esi-isäni Lauri Matinp. Läber *1.3.1789 – † 3.5.1835 oli avioitunut 10.12.1815 oo *4.6.1794 talol. tytär Brita Antintytär Kojo / Pohjalankila 2, † 19.9.1846.
  Hänen kaksi silloin isän kuoltua alaikäistä poikaa Antti ja Matti avioituivat sittemmin Ruokolahden Laamalaan Teräväisten kaksoistyttärien kanssa ja he möivät Pohjalankilan Lääperi-osuuden Huplille, jotka olivat myös avion kautta sukua.

  Ensimmäinen Lääperi Jaakkimassa oli Antti Pekanpoika jo 1590-luvulla käymässä Oinaanvaaran kylässä. Toinen oli samoissa tehtävissä joskus n. 1618. 1630-luvun alussa siellä samassa kylässä oli ’käymässä’ muutamia Lääpereitä, kunnes n. 1638 Antti Laurinpoika, entinen upseeri, muutti sinne ihan asumaan. Venäläinen partio tappoi hänet joskus ruptuurisodan alkuaikoina. Tämän jälkeen hänen veljensä Heikki muutti sinne perheineen. Sekä Antti ja Heikki olivat kotoisin Ruokolahdelta. Sen aikaisista kirjoista en ole sieltä löytänyt Kojoja ja arvelen Kojojen tulleen Jaakkimahan ja Kurkijoelle vasta 1600-luvun loppupuolelle ja nimenomaan Ruokolahdelta. Käkisalmen alueelle silloin ennen 1680-lukua muuttaneet vaikuttavat muutenkin olleen enimmäkseen entisiä jonkinasteisia sotilasupseereita, joilla oli hyvä aseenkäyttö halussa, sillä sitä siellä vielä jonkin verran tarvittiin venäläisten takia.

  1. Hei,
   mielenkiintoinen tuo pitkä viestisi. Kojo Sukuseuraan kuuluu viisi Kojo-sukuhaaraa, joille on löydetty yhteinen sukujuuri. Yksi näistä on Ruokolahden Kojot.
   Olisi mielenkiintoista kuulla enemmän selvityksestäsi. Tämän vuotinen Sukuseuran vuoskokous on peruttu, mutta tervetuloa ensivuoden kokoukseen.

  2. Hei! Kuulun varmaan tuohon Ruokolahden sukuhaaraan kun isäni Pentti Kojo syntyi 17 3 1930 sotilaspassin mukaan Kaski nimisellä paikkakunnalla ja hänen elossa oleva sisarensa Irma on syntynyt Ruokolahdella. Reino Kojo oli vaarini joka syntyi 1910 ja kuoli 1952, naimisissa Jenny Sylvi Leinosen kanssa ja heillä oli 10 lasta josta isäni oli vanhin.. Hänen isänsä oli Juho Kojo joka oli naimisissa Loviisan kanssa ( ei tietoa sukunimestä )
   Olisi mielenkiintoisaa tietää tästä haarasta enemmän.
   Terveisin Päivi Liivalahti os Kojo

 10. Hei kaikille uusille kommentoijille!

  Äitini Anja Marjakangas on tutkinut ja etsinyt kaikkia Kojo-nimisiä Suomesta ja muualtakin. Tarkimmat tiedot hänellä on Parikkalan ja Kurkijoen Kojoista. Ruokolahden Kojoista ja 1900-luvun puolella syntyneistä Kojoista tiedot ovat vaillinaisemmat. Häneen voi olla yhteydessä sähköpostitse anjamarjakangas(a)gmail.com (Huom! Korvaathan (a)-merkit @-merkillä sähköpostia lähettäessäsi).

  1. Onkohan mun viesti tullu perille kun vanha kone välillä tökkii???
   Kuulun varmaan tuohon Ruokolahden sukuhaaraan kun isäni Pentti Kojo syntyi 17 3 1930 sotilaspassin mukaan Kaski nimisellä paikkakunnalla ja hänen elossa oleva sisarensa Irma on syntynyt Ruokolahdella. Reino Kojo oli vaarini joka syntyi 1910 ja kuoli 1952, naimisissa Jenny Sylvi Leinosen kanssa ja heillä oli 10 lasta josta isäni oli vanhin.. Hänen isänsä oli Juho Kojo joka oli naimisissa Loviisan kanssa ( ei tietoa sukunimestä )
   Olisi mielenkiintoisaa tietää tästä haarasta enemmän.
   Terveisin Päivi Liivalahti os Kojo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.